Nem egészen egy éves kivitelezési szakaszt követően befejeződött Tök község teljes települési csatornahálózatának kiépítése.

zarorendezveny_csoportkepA mintegy 546,97 millió forint összegű Európai Uniós támogatás segítségével megvalósított beruházás eredményeként közel 8 km szennyvízcsatorna gerinchálózat, 4,5 km bekötővezeték, lakossági átemelő szivattyúk, valamint nagy teljesítményű átemelő telep kiépítésére került sor, így közel 500 ingatlan csatornával történő ellátása történt meg.

A projekt hivatalos zárórendezvényén Balogh Kálmán, a település polgármestere kiemelte, a beruházás megvalósulásával nem csupán a településen élők komfortérzete nőhet jelentősen, hanem a helyi és környékbeli vállalkozások versenyképessége is növekedik, mind több munkalehetőséget kínálva a lakosságnak. A régió országgyűlési képviselője beszédében visszatekintett az elmúlt évekre, hangsúlyozva az elkészült hálózat szükségességét, jelentőségét. Az ő visszatekintőjét követően kivitelezést végző cég mérnöke foglalta össze a műszaki tudnivalókat, valamint az eltelt időszak legfontosabb állomásait.

Mindhárom felszólaló köszönetét fejezte ki Tök község lakóinak az általuk tanúsított türelemért, megértésért, amivel a munkálatok alatt tapasztalható állapotokat fogadták.

A csatornázási projekt ünnepélyes lezárásaként a kivitelező cég képviselője átnyújtotta a köztéri átemelő kulcsait Balogh Kálmán polgármesternek, ezzel szimbolikusan is visszaadva a korábbi munkaterületet.

A műszaki átadást követően hamarosan a település lakosai is használatba vehetik az elkészült rendszert.